Lars Åges tanker

Politikk og teknologi

ODF-støtte i Office snart klart

| 0 kommentarer

I følge en artikkel på Digi.no er Microsofts ODF-støtte i Office klar i neste uke. Dette er jeg utrolig glad for at skjer. Ikke bare har det vært ekstremt fort i forhold til når de annonserte at de skulle gjøre det (det er bare et år siden de annonserte at de skulle gjøre det), men de har også greid å implementere ODF-støtten før de fikk implementert sin egen OOXML (den ISO-sertifiserte varianten), noe som egentlig bare beviser mye av det Microsoft ble kritisert for i ISO-sertifiseringen av OOXML: Den er for teknisk tung til å noensinne kunne brukes av andre enn Microsoft. Ikke bare er den for teknisk tung for alle andre; den er for teknisk tung for dem selv å gjøre endringer i.

Det begynner å bli noen år siden jeg har brukt Office noe særlig (med unntak av Visio; noen som vet om et godt open source alternativ til denne, så si gjerne i fra… Ingen av de jeg har testet til nå har vært bra nok), men når denne oppdateringen kommer ut så skal jeg børste støv av noen gamle Office 2007-lisenser fra jobben og installere på en maskin.

Legg igjen en kommentar

Påkrevde felter er merket *.