Lars Åges tanker

Politikk og teknologi

Amerikanske Senatet tilgjengeligjør detaljert informasjon om avstemminger i XML-format

| 0 kommentarer

En gledelig nyhet dukket opp hos Digi i dag. Leste igjennom XMLene som er lagt ut (oversikt over alle dagens avstemminger og hva hver enkelt representant stemte), og må si at dette er veldig gledelige nyheter. Litt hastearbeid ser det ut til at det har vært, jeg kan nemlig ikke se at det er lagt ut noen ordentlig lisens på det. Antar at amerikanske senatorene som har vært involvert i dette antar at alt blir brukt under Fair Use, noe som ikke er en spesielt bra frigjøring. Håper virkelig noen tar på seg jobben med å sørge for at det blir klistrert på CC-BY-SA på denne dataen…

Ellers er det jo virkelig noe å glede seg til at det norske Stortinget gjør noe av det samme… Ikke det at det har så veldig mye å si, siden det norske politiske systemet er mye merbygd opp rundt de politiske partiene som stemmer sammen, i motsetning til USA hvor de enkelte representantene stemmer selvstendig, og kanskje finner på å stemme sammen med partifellene sine, men for demokratibyggingen og etterprøvbarheten for de valg våre folkevalgte gjør. Stortinget.no er ikke den beste kilden til å finne ut hvordan de politiske partiene stemmer i forskjellige saker, men om alle avisene får mulighet til å sette sammen resultatene på forskjellige måter, så kan man nok finne mye spennende…

Legg igjen en kommentar

Påkrevde felter er merket *.