Lars Åges tanker

Politikk og teknologi

Avgifter er ikke løsningen på kommersielt problem med fildeling!

| 0 kommentarer

Kunnskapsministeren har i dag vært ute å sagt at spleiselag eller «NRK-lisens» kan løse fildelingsproblematikken. Dette er jeg sterkt uenig i!

Problemet er kommersielt (ser i hvertfall ikke store problemet med piratkopiering av offentlige dokumenter; mange av dem er jo heller ikke ilagt opphavsrett), og det bør være de kommersielle kreftene som løser problemet. Å politianmelde alle kunder og potensielle kunder vil aldri lønne seg, og vil bare skape mer problemer. I mine øyne er det eneste som noensinne kan fungere, at plate og film-bransjen tilbyr bedre tjenester, til en billigere penge… Jeg vet i hvertfall at jeg ikke gidder å gå hele veien til byen for å kjøpe en CD eller en DVD, når jeg har lyst til å se filmen eller høre sangen «nå».

Konseptet til Spotify er nok noe av det som kan hjelpe til å løse problemet. Fastpris (eller reklamefinansert) og bruk så mye du vil , og velg selv det du vil høre på. Er ikke ofte jeg hører på musikk/bruker Spotify, men konseptet er så bra at jeg betaler månedsprisen uansett om jeg bruker det den måneden eller ei. Forhåpentligvis vil det komme flere leverandører som konkurrerer med Spotify etterhvert, og da kan vi håpe at prisen går ned; i tillegg til bedre tjenester. Og jeg venter fortsatt på samme muligheten til film og TV-serier, men det er vistnok under utvikling… Jeg gleder meg!

Legg igjen en kommentar

Påkrevde felter er merket *.