Lars Åges tanker

Politikk og teknologi

Litt statistikk om patruljering og administratorer

| 0 kommentarer

Endelig fått tilgang til Toolserver.org, og har sitti og lekt litt med forskjellige tall for å prøve å finne ut av litt informasjon om patruljeringsmønster for de med tilgangen til dette.

Har foreløpig laget en liten «topp 25»-liste over de mest aktive den siste måneden på http://toolserver.org/~laaknor/, og den viser ganske tydelig at det er relativt få personer som faktisk er aktive med patruljering.

  • Totalt er det nå 120 brukere som har patroller eller administrator-rettigheter, hvorav kun 86 brukere har brukt rettigheten siste måned.
  • Av de totalt 11218 patruljeringene som er foretatt har 10266 blitt foretatt av de 25 mest aktive brukerne.
  • i overkant av 7000 av disse 10000 er foretatt av brukere som ikke er administratorer, men patrollere (to av brukerne i statistikken; V85 og EivindJ har blitt administratorer de siste dagene, og jeg regner derfor dem som patrollere i denne sammenhengen).
  • Siden patroller-rettigheten ble opprettet rundt nyttår 2007/2008, har 11 personer fått administrator-rettigheter. De utnevnelsene jeg selv har sett på/vært med å stemme i, har i hovedsak gått på «aktiv patroller, behov for blokkering/sletting». Av disse 11 brukerne er det kun 5 som er aktive patrollere fortsatt (og som tidligere nevnt; V85 ble stemt frem som admin i går, og EivindJ fikk tilbake rettighetene etter et halvt år i utlandet for to dager siden, så akkurat hvordan de kommer til å jobbe fremover vet man jo ikke…)

Personlig syns jeg mange av tallene (ennå tydeligere med de tallene jeg ikke har publisert) gjenspeiler mine egne tanker etter at jeg selv ble administrator: Jeg ble plutselig opptatt med alt mulig annet enn faktisk patruljering. Om en patroller godkjenner eller tilbakestiller en endring har det lite å si for den som har gjort endringen. Derimot om en administrator tilbakestiller, så er det veldig fort maktmisbruk og diktaturet på Wikipedia. Som administrator blir man også veldig fort opptatt med å forsvare seg for tilbakestillinger, slettinger og blokkeringer, i stedenfor å gjøre noe produktivt for Wikipedia.

Vi er alle interessert i å gjøre Wikipedia best mulig, og jeg tror at Wikipedia har det best med folk som er dedikerte til patruljering som patrollere, og ikke administratorer fordi det tar oppmerksomheten vekk fra patruljeringen og artikkelskrivingen, som er viktigere enn vaktmesteroppgavene administratorer gjør… Det sagt, så kommer jeg ikke til å bruke det som en grunn for en mot-stemme for noen som ønsker å bli administrator, men jeg vil oppfordre til å ikke stille som adminkandidat.

Legg igjen en kommentar

Påkrevde felter er merket *.