Lars Åges tanker

Politikk og teknologi

Wikipedia på norsk har 389607 oppslagsord

| 2 kommentarer

Det har kommet ut en artikkel kalt Sære Wikipedia, solide SNL, i Bok og Bibliotek, hvor tallet på artikler i SNL er oppgitt til 280 000. Samtidig som andre kilder sier 150 000 artikler. Har leitet og leitet og har ikke funnet noen ordentlig kilde på noen av tallene. Det jeg derimot mistenker er at det reelt sett er 150 000 artikler, men at det også er 130 000 omdirigeringer, f.eks. fra «Jens Stoltenberg» til «Stoltenberg, Jens», som er måten SNL lagrer alle artikler på. Reelt sett blir det da bare 150 000 artikler, og vesentlig færre artikler enn Wikipedia.

Siden artikkelen hos Bok og Bibliotek dermed sammenligner tall som ikke er sammenlignbare, så foretar jeg dem her:

Wikipedia på bokmål har 202583 artikler
Wikipedia på bokmål har 112183 omdirigeringer
Wikipedia på bokmål har 40389 kategorier
Wikipedia på bokmål har 2466137 interwiki-lenker til samme artikkel på andre språk

Wikipedia på nynorsk har 44178 artikler
Wikipedia på nynorsk har 30663 omdirigeringer
Wikipedia på nynorsk har 22353 kategorier
Wikipedia på nynorsk har 1113193 interwiki-lenker til samme artikkel på andre språk

Kategoriene er en måte å finne og gruppere artikler som ikke Store Norske har, og interwiki-lenkene lenker like artikler på tvers av språk, så for ordens skyld skal jeg la være å sammenligne disse tallene, selv om de nok er den større fordelen Wikipedia har ovenfor andre tradisjonelle leksikon.

Totalt sett har dermed Wikipedia på norsk 389 607 oppslagsord.

Det sagt, så vil jeg også legge til at jeg og flere andre Wikipedia-administratorer har vært å møtt Petter Henriksen (sjefsredaktør i SNL) og et par andre ansatte der. Det var et hyggelig møte, med mange tips og triks begge veier, og vi ser det som en fordel å fortsette å ha et godt forhold til hverandre. Vi har ingen interesse av noen kriging over «hvem er best», men rett skal være rett.

2 kommentarer

  1. Jeg skulle ønske at man fikk tall som var sammenlignbare.
    Om du i disse tallene teller med artikler på nynorsk, så kan du like godt ta med andre interwikier også.

    Hvor mange artikler har wikipedia på bokmål, som er språket SNL redigeres på, om man bruker samme definisjoner på hva som er artikkel, det er spørsmålet.

  2. Nye SNL åpner opp for at man skal kunne redigere på nynorsk også, så tallene blir sammenlignbare. Søk etter nynorsk her: http://www.forfatterbloggen.no/roller/snl/entry/aapning_og_omlegging

Legg igjen en kommentar

Påkrevde felter er merket *.