Lars Åges tanker

Politikk og teknologi

Lekt litt med piwik for analyse av webtrafikk

| 0 kommentarer

Jeg har (som mange andre) brukt Google Analytics endel de siste årene, og syns det er et herlig produkt. Ble positivt overrasket når jeg testet piwik på et par av websidene mine i tillegg til Google Analytics. Det er helt tydelig at produktet ikke er ferdig, men den er oppbygd utrolig fleksibelt, i tillegg til at man beholder kontroll over egen data; Google (eller andre leverandører) sitter ikke på mine data og kan bruke disse i egne prosjekter.

Alle de viktigste funksjonene som er tilstede i GA er i piwik også, men man kan også skrive sine egne plugins og manipulere ting på egenhånd. Utifra hva jeg greier å se av noen av plugin-kodene, så ser det rimelig ryddig og greit ut å gjøre.

Eneste som jeg irriterer meg over nå, er at det ser ikke ut til at man kan bytte sitt eget passord i GUI, og når man som administrator skal sette et nytt passord så vises passordet i klartekst (og da vil jeg selvfølgelig ikke sette et ordentlig passord på noen mens jeg har masse folk rundt meg). Ser også ut til at første admin-brukeren som opprettes ikke ligger inne i databasen, men i config-fila, noe som selvfølgelig gjør det vanskelig å stenge seg selv ute fra systemet, men som også gjør at ting ikke stemmer når man er flere som skal administrere ting.

En annen irriterende ting er at dev-siden ikke er operativ, så man ikke får gått inn på utviklersiden og bug/feature-request-sidene for å se på hva som ligger av ønsker og roadmap… Men den kommer vel opp etter påske en gang.

Legg igjen en kommentar

Påkrevde felter er merket *.