Lars Åges tanker

Politikk og teknologi

Nok en bommert for musikk- og filmindustrien

| 0 kommentarer

Digi rapporterer i dag at  Tele2 omgår «piratloven», ved å slette trafikkdata så fort de kan. Loven sier i utgangspunktet at nettleverandørene må utlevere personinformasjon etter en domsavgjørelse, men den gjør det alt for enkelt for rettighetshaverne å få en domsavgjørelse, og har potensiale til å gjøre domsavgjørelsen til en pro-forma-sak ved å ikke inkludere politiet.

Det kan ikke være enkeltaktørenes oppgave å sørge for at lovene blir fulgt. Begynner vi først å tillate rettighetshaverne å etterforske «sine» forbrytelser, er det ikke langt før vi tillater butikkene å etterforske butikkertyveri, sjefene å etterforske underslag hos ansatte og familien til offeret å etterforske drap. Og hva gjør vi når rettsvesenet ikke greier å dømme fort nok når sakene er «ferdig» etterforsket? Skal vi overlate til offeret å dømme også?

Den svenske piratjegerloven er en katastrofe og en trussel mot samfunnets sikkerhet og alvorlige forbrytelser. Når ISPene ikke lenger logger hvem som har hatt en IP-adresse (for mange kunder vil nok det være et konkurransefortrinn, og sikkert noe man er villige til å betale ekstra for), så har man heller ingen idé om hvem som surfer på barneporno eller planlegger terrorisme.

Legg igjen en kommentar

Påkrevde felter er merket *.