Lars Åges tanker

Politikk og teknologi

Hvor er redigeringsknappen på «kvalitetssikrede» artikler!

| 1 kommentar

Som jeg tidliger har skrevet om er det problemer med et mulig søksmål. Dette har nå dukket opp som en artikkel på VG og ComputerWorld, men det er noen alvorlige faktafeil i artiklene som er rimelig like.

1) Wikimedia Foundation har svart på forespørsel fra NPG. Svaret var at i følge amerikansk lov er det ikke foregått noen lovbrudd. NPG har svart på dette ved å varsle om et mulig søksmål/anmeldelse i England.

2) Det er ikke snakk om at «bare man legger ut et bilde på internett», så forsvinner opphavsretten, men hvorvidt et det er opphavsrett på et fotografi av et maleri, hvor maleriet i seg selv ikke er beskyttet av opphavsrett lenger. Engelsk lov sier at bildet er beskyttet av opphavsrett; amerikansk lov (og rettspraksis) er at det ikke er beskyttet.

Forøvrig kan det nevnes at Wikipedia er ekstremt nøye på opphavsrettslovene, og i hvertfall den norske versjonen har fått skryt fra norske rettighetshavere. Man kan nok på de engelske prosjektene glemme at det finnes flere land som prater engelsk enn USA, men å begynne å prate om seriøse lovbrudd er nok vanskelig.

Én kommentar

  1. Funker trackback skikkelig? Uansett, jeg har nevnt denne bloggposten i http://kjetilr.blogspot.com/2009/07/hakon-opdal-nazihets-og-wikipedia.html

Legg igjen en kommentar

Påkrevde felter er merket *.