Lars Åges tanker

Politikk og teknologi

Hva man ikke må tåle for å stå for det man mener…

| 9 kommentarer

I dag var Vestfold første skoledebatt for Færder VGS i Oseberg Kulturhus, og jeg syns det er synd at all fokuset skal ta vekk fra innholdet i debatten; de politiske meningene til partiene, og over på brudd på de norske lovene. SOS Rasisme hadde på forhånd varslet at de kom til å gjøre hva de kunne for å ødelegge for Øyvind Heian i NorgesPatriotene, og så fort Øyvind skulle begynne sin åpningstale, begynte noen få elever å reise seg opp, for å snu ryggen til scenen. Når først noen få hadde begynt, så tok det ca. 15-20 sekunder før de hadde greid å få med seg det meste av salen på snu-ryggen-aksjonen sin.

Demokratene, NorgesPatriotene og FpU før Færderdebatt 2009-08-28

Demokratene, NorgesPatriotene og FpU før Færderdebatt 2009-08-28. CC-BY-SA 3.0 Lars Åge Kamfjord

Mens dette skjedde, så skal det ha blitt kastet flere ting i retning av Heian (jeg så det beklageligvis ikke selv, da jeg satt mens de på raden foran meg sto oppreist, slik at jeg ikke så scenen), og han fikk noe i hodet (forskjellige mennesker sier her forskjellige ting). Lærere ved skolen sørget for å roe elevene, mens Heian selv gikk litt forvillet rundt bak panelet, før han gikk ut for å få plastret sammen såret i hodet. Alle de andre debattantene gikk sammen for å diskutere dette litt, før Oslo Unge Høyres Øystein Sundelin holdt en liten tale om at slikt gjør man ikke, og at den beste måten å bekjempe meninger man ikke liker, er ved å stille kritiske spørsmål, og ikke ved å ty til vold.

Debatten fortsatte videre, Heian fikk lov til å fullføre sin åpningstale; denne gangen med et roligere publikum, og med applaus. Når det kom til første konkrete sak, skole og utdanning, måtte Heian takke for seg og forlate lokalet, da han ikke følte seg bra.

Jeg syns det er synd at ting skal bli som det her skjedde. Vi viste allerede at elevene i den vidregående skolen ikke har spesielt god erfaring med mediehåndtering, når elevrådet ved Greveskogen VGS i våres gikk ut med i avisa at Heian ikke fikk lov til å komme på skoledebatten, noe ledelsen senere omgjorde vedtaket. Allerede da gjorde elevrådet det bedre for NorgesPatriotene ved å gi dem mediedekning de ikke ville fått om elevrådet bare hadde latt dem få møte opp til debatten, hvor de nok ville ha tapt debatten ganske grundig, når partiet kun har en eneste sak på partiprogrammet; innvandringsmotstand.

All reklame er god reklame, også for Øyvind Heian, og når vi nå får en sak som havner på forsiden til Tønsbergs blad og VG, og god dekning hos Dagbladet, NRK og TV2, så har man reklamert for Norgespatriotenes sak, og de har tjent stemmer på dette. At SOS Rasisme i tillegg er så arrogante og går ut med en pressemelding om at dette var bra gjort (og påtar seg «skylden» for at aksjonen ble startet), tyder bare på at de heller ikke vet hva de driver med, og ødelegger sin egen sak.

For Guds skyld folkens; la nå mannen få prate, og angrip politikken hans; ikke panna!

9 kommentarer

 1. Nazistene møtte ryggen

  Nazisten Heian i Norgespatriotene ble møtt av en samlet elevflokk som viste ryggen til han da han skulle spre sin gift fra valgdebatten på Færder vgs i Vestfold.

  Én elev fant Heians opptreden så provoserende at han kastet en flaske i ansiktet på Heian.

  For oss viser dette tydelig at nazister ikke har noe i en skoledebatt i Norge å gjøre – verken i 1945 eller 2009.
  SOS Rasisme oppfordrer til ikke-vold

  – Vår oppfordring til folk har vært veldig klar: Snu ryggen til Heian, sier Sondre Sæbjørnsen, Landsstyrerepresentant i SOS Rasisme.
  – At hele skolen snur ryggen til Heian er nok et vel så hardt slag i trynet på han som en flaske, og et vel så effektivt våpen i kampen mot hans hatbudskap.

  Fire politifolk eskorterte Øyvind Heian inn i Oseberg kulturhus i Tønsberg, der valgdebatten på Færder vgs ble avholdt. Han var inne i salen kl 12.00, én time før debatten startet.

  Inne i salen var det i tillegg flere politifolk. Det ble kjørt adgangskontroll som skulle sikre at bare elever og media slapp til under debatten.
  Fotfølger Heian

  – På alle skoler i Vestfold er det heldigvis antirasister. Derfor kan vi love at nazistene blir møtt av folk fra SOS Rasisme – uansett hvilken skole de velger å forsøke seg på, fortsetter Sæbjørnsen engasjert.
  – Vi håper likevel at skolene og fylkeskommunen tar til vett og trekker invitasjonen av Heian. Det er en skam at elever skal bli tvunget til å høre på organisert rasisme i Norge i 2009.

  Mvh

  Kjell Gunnar

 2. Og jeg antar at herren fra SOS Rasisme som har skrevet det over, ikke har tatt seg tid til å lese kritikken min av SOS Rasismes håndtering av denne saken, og fortsetter å bedrive valgkamp på vegne av NorgesPatriotene…

 3. bra gjort…. gratis PR til norgespatriotene er alt de trenger for å bli sett i media, og nå kommer de sikkert til og få endel sympati stemmer også….. Keep it up SOS Rasisme, dere er så kjempe flinke til og håndtrer konflikter… med og lage flere hehe

 4. Registrerer at noen her hevder at norgespatriotene er nazister.
  Prøv å les litt mer om NP. Det har ingen ting med nazisme å gjøre.
  De er PATRIOTER av norge. Det er to forskjellige ting. De vil værne om det norske og lempe ut innvandrerpakket som undergraver det norske og den norske kulturen.
  Kommunist partiene i norge (SV og AP) har forvridd og hjernen til ungdommen. Derfor tror dere at NP har med nazisme å gjøre.
  Dere idioter som stemmer AP og SV mens norge oversvømmes av utenlandsk pakk!

 5. Jeg er helt sjokkert over å se nordmenn som kjemper for sin egen utryddelse.
  Det er virkelig skremmende.

 6. Helt enig med deg der toby jaco!

  Det er en ren hjernevasking som foregår i dagens samfunn, dessverre drevet av de som styret landet vårt. NP har ingenting med nazisme og gjøre, og hvis dere titter litt på internettsiden deres: http://www.norgespatriotene.org, vil dere se at nesten hver artikkel handler nazisme satt sammen i et dårlig lys sammen med islam.

  PeaceOut

 7. Det er vel ytringsfrihet i dette landet???? Kaster man noe på Krf hvis man er dypt uenig??? F.eks i abortspørsmål, aktiv dødshjelp etc, ting som er viktig for mange

 8. Først må jeg få si at ytringsfriheten vår som er kanskje den viktigste og mest grunnleggende grunnpillaren i hele frihetsbegrepet trenger en oppfriskning her til lands! Man kan kalle en hvit person hvit, blek, spøkelse, men ikke en mørkhudet mørk. Man kan kalle en hetrofil hetro, men ikke en homosexuell homo.

  Uansett hvor varsomt man trår er man en rasist, nazist, mannsjåvinist og kvinnehater, man blir anklaget for diskriminering og fremmedhat. Poenget er at man i et fritt land bør kunne omtale en person med mørk hud som «mørkhudet» med akkurat samme frihet og trygghet som man omtaler en person med hvit hud som.. vel, hva enn man kaller oss blekansikter disse dagene!

  Og det bringer meg til poeng nr. 2. Jeg blir nok oppfattet som diskriminerende og ufin av disse ekstrem-snillistene som lever i sin egen lille verden. Faktum er at jeg ikke diskriminerer basert på hudfarge, jeg diskriminerer på bakgrunn av kriminalstatistikken som tilsier at mennesker med en veldig bestemt kulturell bakgrunn fra et bestemt geografisk område står for en voldsomt uproporsjonalt stor del av voldskriminalitet i Norge. Jeg påpeker intervjuer med folk i Midt-østen og Afrika der de ler av Norge og omtaler oss som en fristad der man kan gjøre hva man vil, for selv om vårt inkompetente justisvesen klarer å ta noen, og advokatene deres ikke får dem satt fri, så er fengselsstraffen de får fortsatt bedre enn forholdene for det lavere sjikt av arbeiderklassen i hjemlandet.

  En 15 år gammel jente ble dratt inn i en bil i Drammen for noen år tilbake, og holdt fange og gjengvoldtatt hele kvelden av 5 voksne menn fra Somalia. Jenta’s liv må være fullstendig ødelagt av en så grusom opplevelse, og ALLE FEM GIKK FRI! I Norge er det tydeligvis greit å hjelpe utlendinger på bekostning av uskyldige medlemmer av vår egen befolkning!

  Dette er et begrenset eksempel, men se på kriminalstatistikk. Jeg sier ikke at en meget stor del (i forhold til andre folkeslag) av ikke-vestlige innvandrere er grovt kriminelle fordi de er mørkhudede. Jeg sier at uansett hva grunnen er, så skal du komme med et JÆVLIG godt argument for å overbevise denne 15 år gamle jenta fra Drammen og familien hennes om at det er greit å hjelpe de 5 somalierene på HENNES regning, og i tillegg la de gå fri på gud-ved hvem andre’s regning!

Legg igjen en kommentar

Påkrevde felter er merket *.