Lars Åges tanker

Politikk og teknologi

Si opp avtalen med Oseberg kulturhus!

| 0 kommentarer

På årsmøtet i Tønsberg FrP fremmet jeg en resolusjon om at det er på tide å reforhandle avtalen med Oseberg kulturhus.

Tønsberg FrP stemte i utgangspunktet i mot avtalen som ble vedtatt mens Høyre hadde ordføreren, bl.a. fordi den var uoppsigelig. Det gjør det vanskelig for kommunen å jobbe strategisk og videreutvikle tjenesten, omorganisere den hvis den ikke fungerer etc. Alt er overlatt til eieren av kulturhuset. Riktignok har Tønsbergs politikere flertall i kulturhusstyret, men så lenge ikke kulturhusstyret har fullmakt til å endre på organiseringen og økonomien i tilbudet – bare innhold, er det vanskelig å organisere best mulig kulturhus for minst mulig (offentlige) penger.

Avtalen med Oseberg kulturhus er i utgangspunktet problematisk på mange måter. Intensjonen er at lokale kulturorganisasjoner og foreninger skal kunne benytte kulturhuset vesentlig billigere enn det private næringslivet, og at det er kommunen som er ansvarlig for tilbudet til foreningene, mens hotellet har ansvaret for større konferanser i næringslivet og kommersielle arrangementer/show, men de ansatte som jobber med kulturhuset er ansatt på hotellet.

Når da kommunens egne lag og foreninger prøver å unngå å bruke det største kulturhuset i byen, fordi de anser det som vanskelig å arrangere på kulturhuset, så blir det igjen vanskelig for kommunen å fylle opp sin «kvote» på kulturhuset. Intensjonen har jo hele tiden hvert at de lokale foreningene skal bruke huset. På et eller annet tidspunkt er det på tide å si nok er nok – nå må vi se på organiseringen av kulturhuset. Det tidspunktet er nå nådd.

Legg igjen en kommentar

Påkrevde felter er merket *.