Lars Åges tanker

Politikk og teknologi

GlobeLAN er over for denne gangen; noen ord om ledelse

| 0 kommentarer

Ja, da er nok et GlobeLAN over. Det ser ut til å ha godt veldig bra, selv om jeg vet det var mange som var slitne etterpå.

Ledelse er en morsom ting. Det er en utakknemlig jobb, hvor man sliter ræva av seg, og alt man får er somregel klager, klager, og mer klager. Ingen legger merke til at alt det positive man gjør, og ingen vil gjøre det man ber dem om. Man er førstemann som møter opp om morgenen, og sistemann som går på kvelden. Man er alltid på jobb, og selv ikke når man har fri eller sover kan man unngå å måtte jobbe.

Det er mye jobb, ja. Men man har også mye makt. Makta til å få gjennomført ting sånn som man vil. Makt til å gjøre endringer, og å få gjennomført dem. Man legger ikke merke til ting som fungerer. Man merker ikke «de personene jeg satte til å bære ditt og datt gjorde faktisk jobben sin», fordi man slipper å tenke på det etter at man har bedt om det. Man legger ikke merke til at noe ikke fungerte mens man sov, nettopp fordi man fikk sove i fred.

Om man liker ledelse og ansvar eller ei er forskjellig. Noen takler det, andre gjør det ikke. Noen ganger er det greit å ha det, andre ganger ikke. Noen greier å bruke makta man sitter på, og andre irriterer seg over at folk ikke hører på en. Dessverre (og heldigvis) er folk forskjellig, og dette er det man må ta hensyn til.

Personlig syns jeg alt blir verdt det, i det jeg får høre: «jeg syns dere gjorde en god jobb, jeg». Uansett hvor mye jobb jeg har lagt inn i det og hvor sliten jeg er er irrelevant, i det jeg begynner å lese tilbakemeldinger.

Tusen takk til dere alle som har brukt av deres fritid, for å gjennomført GlobeLAN 13. Både som crew, chiefs, admins, eller som Kathrine Wibeto sa det: «alle wannabecrews som bare dukka opp og jobba (og for tech sin del: spilte CS 😛 )». Det er kjempegøy å se at dere ødelegger det jeg har bygd opp (ved å endre på de tingene som ikke har fungert, mest sannsynlig fordi noen var for trøtte og slitne til å orke å gjøre det ordentlig en gang i tiden). Jeg håper dere ønsker å fortsette med dette i fremtiden, og at dere som meg ser at dere faktisk skaper noe folk liker.

Legg igjen en kommentar

Påkrevde felter er merket *.