Lars Åges tanker

Politikk og teknologi

Jeg blir kvalm av det jeg leser!

| 2 kommentarer

Halvannet døgn er tilbragt i sjokk og klistret foran PCen, følge med på alle norske og utenlandske nyhetskanaler, samt twitter. Timer tilbragt med å prate, prate, prate. Hvem kan finne på å gjøre noe sånt? Og så kommer det jeg egentlig har ventet på lenge: han har publisert en bok på nettet, samt en film. Jeg tar øyeblikkelig å skaffer meg tilgang til dem, og lagrer dem lokalt på PCen…

Filmen han har produsert er egentlig ganske kjapp oppsummering av det deler av boka hans, og er ikke noe spesielt, annet enn en teaser for å sørge for at folk leser boka..

Boka er spesiell. Jeg har i hovedsak lest «dagboka», hvor han skriver om at han leier en tidligere narkofarm for å produsere bomben i skjul (eieren leier den ut fordi han må sone 2,5 år…). Han bruker totalt 82 dager på dette, og «forsker» seg frem på produksjonen. Hvordan han går frem syns jeg derimot er mindre interessant. Teksten viser en vanvittig smart person, som har vært nøye i alt han har gjort. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene (med unntak av at han har fått besøk på gården oftere enn han kunne ønske seg). Han har sørget for å distribuere gode «pressebilder» i endel medier, bl.a. Facebook og Twitter, og har sørget for at navnet hans skal bli skrevet i historiebøkene. Han har forutsett og planlagt pressens og politiets prosesser, og når han syns han hadde gjort nok for å bli lagt merke til, så overgir han seg til politiet uten dramatikk. Ut i fra pressekonferansene til politiet kan det dog se ut som om han har som ambisjon å si sin sak rett i rettsalen. Jeg bare håper at det ikke blir for direktesendt TV – det vil gi han ubegrenset sendetid på TV for å si sine budskap – rettsinstans etter rettsinstans.

Det verste er derimot listen hans over mulige terrormål, med anbefaling om fordeler/ulemper/risiko, hvor han anbefaler den årlige SKUP-konferansen. SKUP-konferansen for 2011 ble arrangert i april i min hjemby Tønsberg…

2 kommentarer

  1. Takk, dette var godt lesestoff.
    Glad det ikke bare er jeg som har tatt meg tiden til å lese gjennom alt.
    Regner med at jeg kommer meg gjennom hele nå i dag, kanskje i morgen.

    Men det er som du sier, ikke noe som helst, er overlatt til tilfeldighetene.

  2. Var på kjøkkenet 700m unna da det smalt, og kan skrive under på at en by tåler såpass. Oslo og for den del Tønsberg er der etterpå når noe sånt skjer, og det er flott, fordi slike angrep kan være vanskelig å sikre seg mot. Det viktigste blir en fornuftig rettsprosess og at han får sin straff uten å bli kjendis.

Legg igjen en kommentar

Påkrevde felter er merket *.